پیگیر چیست و چه کاربردی دارد؟
«پیگیر» یک نرمافزار مدیریت تیم، مدیریت سازمان و مدیریت پروژه است که قابلیت استفاده برای مدیریت مشتریان، سفارشها و… را نیز دارد. شما در پیگیر میتوانید فعالیتهای مختلفی که برای انجام کارهای گوناگون لازم است را تعریف کنید و به کاربران مربوطه ارسال کنید. هر کاربر، میتواند، کارهای محول شده به خود را مشاهده کند، گزارش پیشرفت کار خود را ثبت کند، زمان صرف شده برای آن را درج نماید و در نهایت آن را برای نفر بعدی ارسال کند. بدین ترتیب مدیریت مجموعه میتواند گزارش لحظهای آنلاین کارهای واگذار شده به افراد را ملاحظه کند.
در کنار این، بسیاری از قابلیتها در قالب افزونهها در پیگیر وجود دارد.قابلیتهایی همچون: مدیریت حضور، مدیریت اموال، نوتیفیکیشن پیامکی، یادآوری و…
منظور از پیگیر ابری و پیگیر محلی چیست؟ مزیت هر کدام چیست؟
هر دو نسخهی پیگیر ابری و محلی عیناً کار یکسانی را انجام میدهند. تفاوت این دو فقط در محل سرور و نوع میزبانی نرمافزار است. در پیگیر ابری (Cloud) نرمافزار پیگیر توسط سرورهای قدرتمند شرکت بنیان میزبانی شده و خدمات مبتنی بر وب به راحتی در اختیار مشتریان قرار میگیرد. در این حالت کاربران خیلی سریع و بدون نیاز به برخورداری از زیرساخت سروری، از پیگیر استفاده میکنند و به صورت ماهانه/سالانه هزینهی اشتراک آن را میپردازند. در پیگیر محلی (On-premises) نسخهای از نرمافزار در اختیار کاربر قرار گرفته تا روی سرور خود نصب کند و با اتصال آن به شبکه، در مجموعهی خود از آن بهرهبرداری نماید. در این حالت کاربر فقط یک بار هزینهی خرید نرمافزار را پرداخت میکند، تا ۶ ماه از پشتیبانی رایگان بهرهمند میشود و در صورت تمایل به تمدید پشتیبانی، هزینهای معادل ۲۵٪ تا ۳۵٪ پیگیر خریداری شده را برای تمدید سالانه پرداخت خواهد کرد.
یک پیگیر ثبتنام کردهام، آیا نیاز است کاربران شرکتمان هم جداگانه پیگیر ثبتنام کنند؟
خیر، شما با ثبتنام پیگیر ابری، یک سامانه کامل پیگیر با آدرس مشخص خواهید داشت. برای مثال اگر شناسه انتخابیتان در زمان ثبتنام bonyan باشد، پیگیر شما در آدرس bonyan.peygir.net ساخته خواهد شد و با نام کاربری و رمز عبوری که به شما پیامک میشود، شما راهبر آن سامانه خواهید بود. پس از آن شما میتوانید در [قسمت راهبری / کاربران]، کاربران خود را تعریف نمایید و یا کاربران با زدن دکمه ثبتنام در صفحه ورود پیگیر شما، خودشان ثبتنام کنند.
آیا پیگیر، اپلیکیشن اندروید و iOS دارد؟
خیر! ولی طراحی و پیادهسازی پیگیر به صورتی انجام شده است که نسخه وب آن، هم واکنشگرا (responsive) باشد و هم از اطلاعرسانیهای مرورگری (Push notification) پشتیبانی کند. به عبارت دیگر سعی شده است در نسخه وب بتوانید به راحتی از قابلیتهای اپلیکیشن استفاده کنید.
اگر بستهی محلی بخریم، میتوانیم روی اینترنت هم به آن دسترسی داشته باشیم؟
بله. پس از نصب بستهی محلی روی سرورتان، علاوه بر اینکه در شبکه داخلی خود به پیگیر دسترسی دارید، در صورت نیاز با انجام تنظیمات سادهای میتوانید آن را به اینترنت متصل کنید تا شما و همکارانتان، از هر جای دنیا به سامانه دسترسی داشته باشید.
آیا امکان افزایش یا کاهش تعداد کاربران نرمافزار وجود دارد؟
بله. افزایش کاربران هم در نسخههای ابری و هم در نسخههای محلی قابل انجام است. اما کاهش کاربران فقط در نسخههای ابری انجام میپذیرد.
کاربرد افزونه چیست و قیمت آن چگونه محاسبه میشود؟
افزونه (plugin)، امکاناتی جدا از پیگیر هستند که با خرید آنها میتوانید از قابلیتهای آن استفاده کنید. تاکنون بیش از ۲۰ افزونه برای پیگیر فراهم شده است که فهرست و توضیحات آنها را میتوانید در قسمت افزونهها ببینید. برخی از این افزونهها عبارتند از:
- گزارشهای نموداری
- یادآور
- پشتیبانگیری
- چکلیست
- تخته چابک
- ….
قیمت هر افزونه بصورت درصدی از بسته پایه خریداری شده، محاسبه میگردد. برای مثال اگر قیمت افزونهای ۱۵٪ باشد و شما بسته ۲۵ نفره ابری به قیمت ۱۴۰ هزار تومان در ماه خریداری کرده باشید، قیمت ماهیانه افزونه برابر ۲۱ هزار تومان خواهد شد.
چطور داشبورد خودم را بسازم؟
در پیگیر هر کاربری میتواند داشبورد خود را داشته باشد. هر داشبورد از تعدادی ابزارک (widget) تشکیل شده است. برخی از ابزارکها عبارتند از:
- انواع جستارهای سفارشی (گزارشهای متفاوت بر روی مسألهها)
- انواع نمودارها (در صورتی که افزونه گزارشهای نموداری را خریداری نمودهاید)
- ابزارک پیوندها (میانبری به صفحات پرمراجعه پیگیر)
- تقویم
- ….
از قسمت در صفحه خانه (صفحه من) میتوانید موارد گفته شده را به داشبوردتان اضافه کنید و با دکمههای از گوشه ابزارک، میتوانید آن را جابجا و یا حذف نمایید.
چرا در صفحه ویرایش مسأله نمیتوانم وضعیت را تغییر دهم؟
شما باید دسترسی تغییر وضعیت، از وضعیت فعلی به وضعیت دلخواه در گردش کار را داشته باشید. برای این کار راهبر میبایست در قسمت [راهبری/گردش کار]، اجازه تغییر وضعیت را به نقش شما در پروژه و برای نوع مسأله مشخص، دهد.
چرا همه انواع مسألهای که ایجاد کردم، در بخش نوع مسألههای مسأله نمیآید؟
برای استفاده از یک نوع مسأله در یک پروژه، باید آن نوع مسأله در آن پروژه فعال باشد. برای فعال شدن یک نوع مسأله در پروژه، راهبر (یا کاربری که دسترسی دارد) به قسمت تنظیمات پروژه رود و در قسمت پیگیری مسألهها، انواع مسألههای مورد استفاده در آن پروژه را مشخص نماید.
ناظر چه کاربردی در مسأله دارد؟
بصورت پیشفرض، آگاهسازی و اطلاعرسانیهای یک مسأله برای کسانی که درگیر آن هستند (نویسنده و مسئول)، ارسال میشود. حال اگر کاربری قصد داشت تغییرات یک مسأله برای او نیز ارسال شود، میتواند ناظر آن مسأله شود. (به شرطی که دسترسی دیدن آن مسأله را داشته باشد)
بصورت خلاصه میتوان گفت که ناظر (watcher) فقط کاربرد اطلاعرسانی دارد.
تفاوت پروندهها و اسناد چیست؟
قسمت «اسناد» برای انتشار نکات، مشخصات محصول و مستندات پروژه استفاده میشود. هر سند میتواند شامل چندین پیوست باشد.
قسمت «پروندهها» برای انتشار نسخههای مختلف از فایلهای تکمیل شدنی، استفاده میشود. (برای مثال release های یک محصول)
نقش با گروه چه تفاوتی دارد؟
گروه یک دسته بندی بر روی کاربران در سطح فراپروژهای است ولی نقش، مجموعهای از دسترسیهاست که هر کاربر در هر پروژه میتواند داشته باشد.
گروه چند کاربرد اساسی دارد:
- بجای اینکه تکتک کاربران را با نقشی خاص عضو پروژه کنید، میتوانید گروه آنان را با آن نقش به پروژه اضافه کنید.
- بجای اینکه یک کاربر، مسئول یک مسأله باشد، میتوانید یک گروه را بهعنوان مسئول پروژه انتخاب کنید. این قابلیت زمانی استفاده دارد که میخواهید فارغ از شخص انجام دهنده کار، گروهی را به عنوان مسئول کار تعیین نمایید و هر کدام از اعضای گروه بتوانند بهعنوان مسئول در آن مسأله فعالیت نمایند. (برای این کار نیاز است گزینه “اجازه واگذاری مسأله به گروهها” در [راهبری/تنظیمات/پیگیری مسألهها]، انتخاب شده باشد.)
- با استفاده از دو گروه از پیشساختهشده «کاربران ناشناس» و «کاربران غیر عضو»، میتوانید به کسانی که در پیگیر شما لاگین نیستند(کاربران ناشناس) و کسانی که لاگین هستند ولی عضو پروژه نیستند(کاربران غیر عضو)، نقشها و یا به عبارتی دسترسیهای متفاوتی دهید.
- با افزودن یک کابر به یک گروه، آن کاربر به تمامی پروژههایی که گروه مورد اشاره عضو آن است افزوده میشود.